Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus

pe 6.12. kello 11.00 - pe 6.12. kello 12.00
Lapinlahden kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 120 henkilöä poikkeusaikana)

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Seppeleenlasku sankarihaudoille ja Karjalaan jääneiden muistomerkille. Mukana Lapinlahden mieskuoro.

Itsenäisyyspäivä

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Lapinlahden seurakunta