Kirkkokahvit ja Siioninvirsiseurat

Väärnin Pappila

Tervetuloa loppiaiskahville ja seuroihin!

Siioninvirsiseurat liittyvät "herännäisyyteen" eli körttiläisyyteen - mitä se on?

Herännäisyys eli körttiläisyys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisäinen herätysliike. Se puolustaa arkaa ja ikävöivää uskoa, jossa Kristuksen ja ihmisen väliin ei aseteta mitään. Armo kuuluu kaikille.

Herännäisyydessä korostuvat kristillinen elämä ja keskusteleva ilmapiiri. Siionin virsien veisaaminen yhdessä on körttiläisen hartaudenharjoituksen ydin. Näitä usein rukouksen muotoon kirjoitettuja virsiä keräännytään veisaamaan seuroihin. Seuroissa vuorottelevat veisuu ja lyhyet puheet, jotka nousevat Sanasta ja puhujan elämänkokemuksesta. Puheen voi pitää kuka tahansa, ja sen sävy on rinnalla kulkijan.

seurakuntamestari
Lapinlahden seurakunta
Kiinteistöpalvelut

työsuojeluvaltuutettu

Messu. Herättäjän päivä

Saarnaa pastori Urpo Karjalainen. Liturgina Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide. Kirkkokahvit ja Siioninvirsiseurat srk-talolla.

Siioninvirsiseurat

Herättäjän päivän kirkkokahvit ja seurat.