Kummi- ja vauvakirkko

su 23.2. kello 10.00 - su 23.2. kello 11.00
Lapinlahden kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 120 henkilöä koronapandemian aikana)

Tervetuloa koko perhe laskiaisen perhekirkkoon - erityisesti vauvat ja kaikki isommatkin lapset kummeineen! Liturgi Ville Hassinen, saarna Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Myös rippikoululaisten riparirallipäivä alkaa tästä!

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)
Pääsiäisjakso, paastonaikaa edeltävät sunnuntait

Kuva: Anniina Mikama / Kirkon kuvapankki

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Lapinlahden seurakunta
Lapinlahden seurakunta