Sanajumalanpalvelus nettiradiossa ja YouTubessa

su 29.3. kello 10.00 - su 29.3. kello 11.15

Saarnan pitää pastori Urpo Karjalainen. Liturgina Ville Hassinen, kanttorina Heini Heide.

NETTIRADIO:

VIDEOLÄHETYS:

Virallisena kolehtikohteena oli Kirkon rakentamiseen Faticissa ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimaannuttamiseen Senegalissa Herättäjä-Yhdistyksen kautta. Herättäjä-Yhdistykselle voi antaa lahjoituksen yhdistyksen työn tukemiseksi. Alla Herättäjä-Yhdistyksen rahankeräyksen lupatiedot ja tilinumero.

Rahankeräyslupa:

Rahankeräysluvan saaja: Herättäjä-Yhdistys ry

Rahankeräysluvan myöntäjä: Poliisihallitus

Luvan numero: RA/2018/1100, myönnetty 15.11.2018

Keräysaika ja -alue: 1.1.2019 – 31.12.2023 koko maa poislukien Ahvenanmaa.

Kerättävien varojen käyttö ja aikataulu: Kerätyt varat käytetään yhdistyksen aluetyöhön ja paikallisosastotoimintaan, nuoriso- ja opiskelijatyöhön, ylioppilaskotitoimintaan, herättäjäjuhlien järjestämiseen, yhdistyksen musiikkityöhön, lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan. Kerättävät varat käytetään tarpeen mukaan, normaalisti vuoden sisällä lahjoituksen tekemisestä.

Rahankeräystili: POP Pankki FI29 4747 0010 0394 77

5. paastonajan sunnuntai (Judica)
Pääsiäisjakso, paastonaika

Kuva: Anniina Mikama / Kirkon kuvapankki

Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

Lapinlahden seurakunta