Hiljaisen viikon tiistain iltamusiikki

ristit

Tämän konsertin voit seurata suorana Youtubessa!

Pääsiäisajan musiikkia esittävät Alapitkän kirkossa Heini Heide, laulu, Hannu Virpi, urut ja Sanna-Kaisa Ruoppa, sello.

Kirkkoherra Lauri Jäntti juontaa ja pitää hartauden.

Voit seurata lähetystä suorana Lapinlahden seurakunnan Youtube-kanavalta, sekä jälkikäteen tallenteena.

Olet lämpimästi tervetullut virittymään hiljaisen viikon tunnelmiin kanssamme!

Hiljaisen viikon tiistai

Pääsiäisjakso, paastonaika

Malmin kirkon alttari

Liturginen väri: violetti tai sininen

Kaksi alttarikynttilää

Jeesus tutkittavana

Palmusunnuntaina alkavan hiljaisen viikon jumalanpalveluksissa Kristuksen kärsimyshistoriaa voidaan seurata eri tavoin. Yksi tapa on lukea kärsimyshistoria kokonaisuudessaan, maanantaina Matteuksen, tiistaina Markuksen, keskiviikkona Luukkaan ja perjantaina Johanneksen evankeliumin mukaan.

Toinen mahdollisuus on käyttää hiljaisen viikon arkipäivien tekstiaineistoa.

Voidaan myös lukea perinteisiä ahtitekstejä. Maanantaihin kuuluvat Jeesuksen rukous Getsemanessa, hänen vangitsemisensa ja Pietarin kieltäminen (toinen ahti), tiistaihin Jeesuksen tutkiminen neuvoston, Pilatuksen ja Herodeksen edessä (kolmas ahti), keskiviikkoon hänen tuomitsemisensa ja viemisensä Golgatalle (neljäs ahti). Jeesuksen ristinkuolema (viides ahti) ja hautaaminen (kuudes ahti) kuuluvat pitkäperjantaihin. Ehtoollisen asettaminen, joka sisältyy ensimmäiseen ahtiin, kuuluu kiirastorstaihin.

Kristuksen kärsimyshistoriaa voidaan seurata myös perinteisen Ristin tien rukoushetkien avulla. Ristin tie koostuu useista pysähdyspaikoista (asemista), jotka ulottuvat Jeesuksen tuomitsemisesta hänen hautaamiseensa. Eri pysähdyspaikkoja voidaan myös yhdistellä.

Klikkaa tästä seurataksesi lähetystä!

Lapinlahden seurakunta

Lapinlahden seurakunta