Sanajumalanpalvelus nettiradiossa ja YouTubessa

su 19.4. kello 10.00 - 11.00
Lapinlahden kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 60 henkilöä)

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttorina Matilda Toivanen.

NETTIRADIO:

https://www.lapinlahdenseurakunta.fi/tutki-uskoa/jumalanpalvelus-nettiradiosta

 

VIDEOLÄHETYS:

https://www.youtube.com/channel/UCaAfbbjGIkLnL3RrvRq3f0A

Jumalanpalveluksen Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkosta voit kuunnella Radio Sandelsin taajuuksilta tai nettiradiosta täältä: http://www.radiosandels.fi/nettiradio/

1. sunnuntai pääsiäisestä (Quasimodogeniti)
Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Hämmentynyt Tuomas on polvistuneena Jeesuksen eteen. Hän on saanut tutkia ja todeta Jeesuksen todella olevan ylösnoussut.

Kuva: Anniina Mikama / Kirkon kuvapankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ylösnousseen todistajia

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2: 2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin.

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

 

Tänään voit antaa lahjoituksesi seurakuntamme lähetystyön nimikkokohteeseen, joka on Sanansaattajat-järjestön radiotyö Intiassa.

Saaja: Medialähetys Sanansaattajat

Lahjoitustili: FI 37 5062 0320 0320 18

Viitenumero: 8000 03760

Kohde: Seurakunnan medialähetystyölle

Keräyslupa: Manner-Suomi POL-2017-49311, 12.1.2018–31.12.2020, poliisihallitus 12.1.2018.