Helatorstain nojatuolikirkko netissä

to 21.5. kello 10.00 - to 21.5. kello 11.00

Helatorstain nojatuolikirkko tulee Väärnin Pappilasta. Mukana ovat Ville Hassinen, Heini Heide, Minna Kettunen ja Jarkka Rissanen.

VIDEOLÄHETYS:

Helatorstai

Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Opetuslapset ovat aterioimassa ulkona, kun taivaasta laskeutuva pilvi tempaa Jeesuksen heidän keskeltään ja nostaa hänet taivaaseen.

Korotettu Herra

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1: 6-14).

Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Me emme voi saada yhteyttä Kristukseen inhimillisten aistiemme välityksellä, mutta silti hän on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan.