Helluntain sanajumalanpalvelus netissä ja Radio Sandelsissa

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

NETTIRADIO:

VIDEOLÄHETYS:

Kuultavissa myös Radio Sandelsissa.

31.5. jumapalvelus ei ole vielä yleisölle avoin. Poikkeusolojen kokoontumisrajoituksissa ja ohjeistuksissa noudatetaan 31.5. saakka voimassa olevia rajoituksia ja näin ollen jumalanpalvelus toteutetaan ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Sunnuntaina 7.6. voimme taas kokoontua yhdessä viettämään pyhää. Tervetuloa silloin kirkkoon!

Helluntaipäivä

Helluntaijakso, helluntaiaika

Kaksitoista opetuslasta ovat tulenlieskojen ympäröimiä. Heidän keskellään on Maria, Jeesuksen äiti sekä Pyhää Henkeä edustava valkoinen kyyhkynen.

Pyhän Hengen vuodattaminen

Helluntain ajankohta määräytyy Apostolien teoissa (Ap. t. 2) kuvatusta Pyhän Hengen vuodattamisesta, joka tapahtui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeisenä juutalaisten helluntaina. Juutalaiset viettävät helluntaijuhlaansa 50. päivänä pääsiäisestä. Juhlan suomenkielinen nimi on saatu ruotsin kielen ilmauksesta helig dag (= pyhä päivä). Monissa kielissä juhlan nimi pohjautuu kreikan sanaan pentekoste (= viideskymmenes).

Juutalaisten helluntai oli sadonkorjuun ja 100-luvulta jKr. myös lain saamisen juhla. Kristillisessä helluntaissa tulivat keskeisiksi aiheiksi Pyhän Hengen saaminen ja Hengen toiminta sekä alkuseurakunnan ja koko Kristuksen kirkon synty. Helluntaina toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet. Varhaisessa kirkossa helluntai oli pääsiäisen ohella toinen vuoden kastepäivistä.

Helluntaiaattoon huipentuu helatorstaista alkava Pyhän Hengen odottaminen. Sen iltaan sopii juhlaan valmistava iltajumalanpalvelus tai iltarukous (vesper).

Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan ja yhteen uskoon. Näin helluntain sanoma merkitsee vastakohtaa sille hajaannukselle, mikä on kuvattu kertomuksessa Babylonin tornista.

Kolehti:      Kirkon paikallisseurakuntien piirissä toimivien tavoittavien jumalanpalvelusyhteisöjen
tukemiseksi valmennuksella, mentoroinnilla ja tapahtumilla Hengen uudistus kirkossamme ry:n kautta.

Lahjoitusvaihtoehdot:
* Tekstiviestilllä (10€): Lähetä viesti "10E HU" numeroon 16588.
* MobilePayllä: lyhytnumero 27711.
* Verkossa: www.hengenuudistus.fi

Rahankeräyslupa

Hengen uudistus kirkossamme ry:n rahankeräyslupa: RA/2018/820.
Toimeenpanoaika ja -alue: 1.1.2019 - 31.12.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerätyt varat käytetään yhdistyksen harjoittamaan - koulutus- ja kurssitoimintaan - hengellisten yhteisöjen toimintaedellytysten luomiseen ja ylläpitoon - seurakuntatapahtumiin - lähetystyöhön ja diakonia-avustuksiin Venäjällä - yhdistyksen toiminnasta tiedottamiseen - radio- ja tv-ohjelmien valmistamisesta ja esittämisestä aiheutuviin kustannuksiin.

Linkki lahjoitusohjeeseen