su 7.6. kello 10.00 - su 7.6. kello 11.15
Lapinlahden kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 120 henkilöä poikkeusaikana)

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide. Jumalanpalvelusta voi kuunnella myös nettiradiosta. YouTubeen lähetetään klo 13 alkava messu Alapitkän kirkosta.

NETTIRADIO:

Tartuntojen ehkäisemiseksi kirkko- ja ehtoollisvieraiden tulee noudattaa turvaetäisyyttä ja huolehtia hygieniasta. Suosittelemme oman virsikirjan käyttöä. Tarkempia ohjeita annetaan paikan päällä.

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä symboloivan kolmion sisällä ovat kirkkovuoden suurten juhlien symbolit sekä palava pensas.

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Lapinlahden seurakunta