Messu

su 7.6. kello 13.00 - 14.15
Saara Kiuru ja hänen maalaamansa alttaritaulu
Alapitkän kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 35 henkilöä)

Liturgi Lauri Jäntti, saarna Ville Hassinen, kanttori Heini Heide sekä viulistit Minna Forsberg ja Jaana Rönkkö. Messussa siunataan käyttöön Alapitkän kirkon uusi alttaritaulu "Herra on minun Paimeneni", jonka on lahjoittanut sen tekijä, lapinlahtelaissyntyinen kuvataiteilija Saara Kiuru. Tilaisuutta voi seurata myös YouTuben välityksellä.

 

VIDEOLÄHETYS:

https://www.youtube.com/channel/UCaAfbbjGIkLnL3RrvRq3f0A

 

Tartuntojen ehkäisemiseksi kirkko- ja ehtoollisvieraiden tulee noudattaa turvaetäisyyttä ja huolehtia hygieniasta. Suosittelemme oman virsikirjan käyttöä. Tarkempia ohjeita annetaan paikan päällä. 

 

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä symboloivan kolmion sisällä ovat kirkkovuoden suurten juhlien symbolit sekä palava pensas.

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.


Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Lapinlahden seurakunta
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti