Perinnejumalanpalvelus

su 26.7. kello 10.00 - su 26.7. kello 11.00
Jeesus, Mooses ja Elia vuoren huipulla valkoisessa pilvessä. Alempana kolme oppilasta polvillaan.

Kirkastussunnuntai on Lapinlahden kirkon nimikkopyhä, koska alttaritaulu esittää Kristuksen kirkastumista. Perinnekirkon sanajumalanpalveluksen toimittaa Ville Hassinen. Kanttorina on Matilda Toivanen.

Jumalanpalvelus lähetetään seurakunnan YouTube-kanavalle. Kuultavissa myös seurakunnan nettiradiosta.

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Lapinlahden seurakunta