Pyhäinpäivänaaton hartaus

Jeesus istuu valtaistuimella enkelien ja suuren ihmisjoukon ympäröimänä.
Alapitkän kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 35 henkilöä koronapandemian aikana)

Pyhäinpäivän iltakirkossa sytytetään kynttilät vainajien muistoksi. Toimittaa Lauri Jäntti. Kanttori Heini Heide.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Lapinlahden seurakunta

TT, Rovasti