Pyhäinpäivän iltakirkko

Jeesus istuu valtaistuimella enkelien ja suuren ihmisjoukon ympäröimänä.

Pyhäinpäivän iltakirkossa sytytetään kynttilät kuluneen vuoden aikana poisnukkuneiden vainajien muistoksi. Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Heini Heide.

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Voit seurata jumalanpalvelusta myös YouTube -kanavallamme (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluun.)

Lapinlahden seurakunta