Lapinlahden kirkon 140-v. juhlamessu

su 29.11. kello 10.00
Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemin portille ihmisten laittaessa palmuja ja vaatteita tielle.
Lapinlahden kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 20 henkilöä)

Juhlamessun toimittaa Lauri Jäntti. Kanttorina on Heini Heide ja urkurina Hannu Virpi. Messussa kuullaan Eero Väätäisen Lapinlahden seurakunnan 150-vuotisjuhliin säveltämän juhlamessun musiikkia (kuoro ja urut).

1. adventtisunnuntai

Joulujakso, adventtiaika

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Voit seurata jumalanpalvelusta myös YouTube -kanavallamme (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluun.)