Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus

su 6.12. kello 10.00
Talvinen maisema, hevosen vetämä reki matkalla kohti kirkkoa. Etualalla lipputangossa Suomen lippu.

Toimittaa Ville Hassinen, Kanttorina Jaakko Tyni. Seppeleenlasku sankarihaudoille ja Karjalaan jääneiden muistomerkille jumalanpalveluksen jälkeen.

Seurakunta noudattaa Itä-Suomen Aluehallintoviraston päätöstä, jonka mukaan yli 50 henkilön kokoontumiset on kielletty 1.1.2021 saakka. Avoimiin tilaisuuksiin voi tulla paikan päälle, mutta toivomme, että tilaisuuksia seurattaisiin pääasiassa internetin kautta, mikäli se on mahdollista. Näin läsnä olevien määrä tapahtumapaikalla ei toivon mukaan ylitä viittäkymmentä. Tilaisuuteen tulevien tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, käyttää hengityssuojainta mikäli mahdollista, ja pitää 1,5 metrin turvaväli toisiin ihmisiin.

Voit seurata jumalanpalvelusta YouTube -kanavallamme (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluun)

tai nettiradion kautta (Tästä linkistä siirryt nettiradion sivulle)

Itsenäisyyspäivä ja toinen adventtisunnuntai

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Kuninkaasi tulee kunniassa

Evankelisessa kristikunnassa tämän päivän aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla. Tämän ilmaisee myös nimitys adventus glorificationis, jonka Eerik Sorolainen Postillassaan (1621) suomensi sanoilla Christuxen cunnialisesta tulemisesta. Seurakunnan tulee kärsivällisesti kilvoitellen odottaa Kristuksen tuloa. Keskelle hätää ja syyllisyyttä seurakunta on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää sen toivolla ja ilolla.