Uudenvuodenpäivän sanajumalanpalvelus

pe 1.1. kello 13.00
Maria ja Joosef tuovat Jeesuslapsen temppeliin papin luokse ympärileikattavaksi. Taustalla nimi Jeesus hepreaksi ja suomeksi.
Lapinlahden kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 60 henkilöä)

Toimittaa Ville Hassinen, kanttori Martti Rytkönen.

Itä-Suomen Aluehallintoviraston määräys 22.12.2020 on kieltänyt yli 20 henkilön kokoontumiset 22.1. saakka. Avoimiin tilaisuuksiin voi tulla paikan päälle, mutta toivomme, että tilaisuuksia seurattaisiin pääasiassa internetin kautta, mikäli se on mahdollista. Näin läsnä olevien määrä tapahtumapaikalla ei toivon mukaan ylitä kahtakymmentä. Tilaisuuteen tulevien tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, käyttää hengityssuojainta mikäli mahdollista, ja pitää 1,5 metrin turvaväli toisiin ihmisiin.

Voit seurata jumalanpalvelusta YouTube -kanavallamme (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluunLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

tai nettiradion kautta (Tästä linkistä siirryt nettiradion sivulle)

Uudenvuodenpäivä

Joulujakso, jouluaika

Tammikuun ensimmäinen päivä sai kirkollisen sisältönsä jo ennen kuin sitä vietettiin kalenterivuoden vaihtumisen päivänä. Päivä on ns. joulun oktaavi (kahdeksas päivä, viikon kuluttua vietettävä jälkijuhla). Kuvaus Jeesuksen lapsuudesta on ehtinyt ympärileikkaukseen ja nimenantoon asti, ja siihen liittyen tekstit puhuvat Jeesuksen nimen merkityksestä. Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei meille ole annettu. Jeesus-nimi merkitsee ’Herra on apu, Herra pelastaa’. Siihen nimeen on turvallista luottaa alkavana vuotena.