Palmusunnuntain muskarikirkko

su 28.3. kello 10.00
Jeesus ratsastaa aasilla. Ihmiset heiluttavat palmunoksia ja laittavat tielle vaatteita.
Lapinlahden kirkko (Kirkossa turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 120 henkilöä)

Tervetuloa koko perheen muskarikirkkoon! Mukana laulattamassa Anni Rissanen ja Heini Heide, sekä lastenohjaaja Jaana Ryhänen. Pappina Lauri Jäntti.

Voit seurata jumalanpalvelusta myös YouTube -kanavallamme (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluun. Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

tai nettiradion kautta (Tästä linkistä siirryt nettiradion sivulle)

Palmusunnuntai

Pääsiäisjakso, paastonaika

Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

KOLEHTI kerätään Kirkon Ulkomaanavulle

Osallistu seurakuntien omaan keräykseen. Tue pakolaisnuorten koulunkäyntiä Ugandassa.

Lähetä tekstiviesti KOULU10 (10 €) numeroon 16499. Tai lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 13074.

Kiitos.

Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2019/723, voimassa 1.1.2020-31.12.2024. Ahvenmaa ÅLR2020/6339, voimassa 1.1.-31.12.2021.

Lapinlahden seurakunta
Lapinlahden seurakunta