su 9.5. kello 10.00
Mies rukoilee kämmenet ylöspäin alttarin ääressä. Ikkunasta näkyy kirkontorni ja tähtitaivas.
Lapinlahden kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 60 henkilöä)

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide, mukana lapsikuoro Eloisa.

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate) ja äitienpäivä

Pääsiäisjakso, pääsiäisaika

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Voit seurata jumalanpalvelusta myös YouTube -kanavallamme (Siirryt linkistä YouTube -videopalveluun. Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.)

Virret:

950:1,2,4

567:1,4

KOLEHTI

Hiljaisuuden Ystävät ry:lle kristillisen spirituaaliteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa.

Voit tukea Hiljaisuuden Ystävien toimintaa lahjoittamalla keräystilille:

FI25 5780 3861 9029 70    (OKOYFIHH)

tai käyttämällä MobilePay:ta, jossa lahjoitusnumeromme on 71617.

RAHANKERÄYSLUPA:
RA/2020/426