Yhteyspäivien sanajumalanpalvelus

Arkkienkeli Mikael surmaa lohikäärmeen keihäällä.

Yhteiskristillisessä jumalanpalveluksessa puheen pitävät neljän kirkkokunnan pastorit: Arto Lehtineva (ev.lut), Jelisei Rotko (ort.), Esko Nissinen (helluntaisrk) ja Pauli Kärki (vapaasrk). Jumalanpalvelus radioidaan Radio Sandelsiin.

Mikkelinpäivä (Enkelien sunnuntai)

Erityispyhät, muita erityispyhiä

Jumalan sanansaattajat

400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.

Kolehti kerätään Lapinlahden Yhteyspäivien järjestämiseen.