Pyhäinpäivän messu

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide HUOM! Vainajien muistaminen ja kynttilöiden sytytys tapahtuu pyhäinpäivän illan musiikkihartaudessa, joka alkaa klo 18.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Tilaisuus lähetetään YouTubeen (Linkistä siirryt seurakunnan YouTube-kanavalle)

Kolehti: Jordanian ja Pyhän Maan evankelis-luterilaisen kirkon tukemiseen Suomen Lähetysseuran välityksellä.

Lapinlahden seurakunta
Lapinlahden seurakunta