Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus

ma 6.12. klo 11.00

Lapinlahden kirkko (Kirkossa on käytössä 1/3 osa paikoista koronarajoitusten vuoksi)

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Mukana La-jouset. Lopuksi partiolaisten lupauksenanto. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlaskut sankarihaudoilla, Karjalaanjääneiden muistomerkillä ja Sotaanlähdön muistomerkillä. Huom. itsenäisyyspäivän juhla srk-talolla on koronatilanteen vuoksi peruttu. Klo 13 on itsenäisyyspäivän kirkkokonsertti.

Itsenäisyyspäivä

Erityispyhät, yhteiskunnalliset juhlapäivät

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Kolehti:

Kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Veteraanivastuu ry:n kautta.

Lapinlahden seurakunta

Viikkovapailla pääsääntöisesti ma–ti.