Konfirmaatiomessu

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

RK 2 -leirin konfirmaatiomessun toimittaa Lauri Jäntti, saarnan pitää TK Hanna Möttönen ja kanttorina on Heini Heide.

Apostolien päivä

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Kolehti

Yhteisvastuukeräykseen koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseen.

Lapinlahden seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen MobilePay -lahjoitusnumero 60548.

Tästä linkistä pääset Yhteisvastuukeräyksen lahjoitussivulle.

Lapinlahden seurakunta
Lapinlahden seurakunta