Kirkastussunnuntain kansanlaulukirkko

su 31.7. klo 10.00
Jeesus loistaa valoa ja hänen vieressään on kaksi miestä. Jeesuksen alapuolella on kolme miestä polvillaan.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Pappina Ville Hassinen, kanttorina Anni Rissanen, musiikissa mukana Kansanmusiikkiyhtye Mahottomat ja Pelimannit. Radioidaan Radio Sandelsiin. Sanajumalanpalvelus, ei ehtoollista.

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

Helluntaijakso, helluntain jälkeinen aika

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Kolehti

Suomen Lähetysseuran Ukrainan työn hyväksi.

Lapinlahden seurakunta

Lapinlahden seurakunta