Laskiaisen perhekirkko

su 19.2. klo 10.00
Jeesus seisoo tiellä ja puhuu oppilailleen. Jeesuksen edessä on mies polvillaan.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Laskiaisen perhejumalanpalvelus.

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)

Pääsiäisjakso, paastonaikaa edeltävät sunnuntait

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31:3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Kolehti: Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon katastrofirahaston valmiuden ylläpitämiseksi.

• Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille

Vapaapäivät tavallisimmin to ja pe.