Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tapahtuma tallennetaan

Toimittaa Lauri Jäntti, kanttori Heini Heide. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleenlaskut sankarihaudoilla, Karjalaan jääneiden muistomerkillä ja Sotaanlähdön muistomerkillä. Kahvit ja itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalolla.

Itsenäisyyspäivä

Erityispyhät, yhteiskunnalliset juhlapäivät

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Vapaapäivät tavallisimmin to ja pe.

Lapinlahden seurakunta

Viikkovapailla pääsääntöisesti ma–ti.