Uutiset

Uutislistaukseen

Ruskeala1_kuva Pekka Havukainen_edit MO_XL.jpg

Ruskealan kirkko vihittiin käyttöön

29.9.2016 14.39

Lapinlahden ystäväseurakunnan Ruskealan uusi kirkko Venäjän Karjalassa vihittiin käyttöön.


Ruskealan uusi kirkko vihittiin käyttöön 25.9.2016. Vihkimisen suoritti Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi. Hänen avustajinaan olivat Ruskealan kirkon papinvirkaa hoitava Kari Mäkisalo, Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntti sekä Jäppilän emerituskirkkoherra ja Sortavalan alueen pappisveteraani rovasti Antero Paananen. 

"Kirkon vihkimistoimituksessa olivat mukana (vasemmalta alkaen) kirkkoherra Lauri Jäntti, rovasti Antero Paananen, Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi ja Ruskealan kirkon pappi Kari Mäkisalo." 
Kuva: Pekka Havukainen

Raju tulipalo maaliskuussa 2013 tuhosi vajaat kaksi vuotta aikaisemmin vihityn uuden Ruskealan kirkon. Rakennuksen uusiminen aloitettiin kuitenkin välittömästi ja nyt se on jälleen täydessä käytössä.

Ruskealan seurakunta Sortavalan kupeessa on hyvin pieni. Jäseniä on vain parikymmentä. Kirkko palvelee paikallisten asukkaiden lisäksi myös matkailijoita ruokailu- ja majoituspaikkana. Se on rakennettu lahjoitusten ja matkailutoiminnasta saatujen tulojen avulla paikallista työvoimaa käyttäen. Talkoolaisia Suomesta ei ole tarvittu, kuten monien muiden Inkerin kirkon rakennusprojektien kohdalla.

Kirkkorakennuksen ulkopuolen työt jatkuvat vielä. Lähin tavoite on väliaikaisen vesikaton rakentaminen loppuun. Työtä riittää yhä, mutta vihkiäiset olivat tarpeellinen juhlahetki niin paikallisille rakentajille kuin suurelle tukija- ja ystäväjoukolle, joka täytti uudestisyntyneen kirkon ääriään myöten.​

Lisätietoja  Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 5021 439, lauri.jantti@evl.fi