Uutiset

Uutislistaukseen

Via Silentii Vieremän Kyrönniemessä 7.7.-4.8.2024

Via Silentiissä, Hiljaisen rukouksen luostariyhteisössä, eletään luostarielämää päivittäin rytmissä, jossa vuorottelevat hiljaisuus ja keskustelut, rukoileminen ja työnteko, ateriointi ja lepo. Nyt yhteisö kotiutuu tänä kesänä noin kuukauden ajaksi myös hiippakuntamme alueelle Vieremän Kyrönniemeen.  Yhteisön elämään voi osallistua päiväksi tai pariksi tai pidemmäksi aikaa.

Tummanpuhuvan veden päälle heijastuvat tummat puut. Päällä teksti: Via silentii, hiljaisen rukouksen luosta...

Kullakin viikolla ovat omat vastuuihmiset, rukouskumppani ja hetkipalvelija, ja aiheena jokin rukoushiljaisuutta rakentava rukouksen muoto. Piispa Jari Jolkkonen toimittaa avajaismessun su 7.7.2024 klo 12.

Kyrönniemi on Vieremän seurakunnan leirikeskus, joka rakennettiin 1980-90-lukujen vaihteessa seurakuntalaisten talkooponnistuksilla vanhasta pappilasta hiljaisuuden keskukseksi. Pappilan vanha jykevä kiviaitta palvelee nyt Pyhän Mikaelin kappelina. Pihapiirissä ovat myös vanha väentupa sekä majoitus- ja ruokailutilana toimiva uusi väentupa ja järven rannalla sauna. Kyrönniemen majoitus-, peseytymis- ja toimintatilat ovat esteettömiä, ainoastaan rantasauna ei ole.

Lue lisää: www.viasilentii.fi ja www.kyronniemi.fi

Via Silentiin tapahtumakalenteri sekä ilmoittautumisohjeet ja maksut löytyvät osoitteesta https://www.viasilentii.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoja antavat:

Maija Sankari
seurakuntapastori
Vieremän seurakunta
maija.sankari@evl.fi
p. 0400 711 267

Ari Kotisaari
koordinaattori
Via Silentii
via.silentii@gmail.com
p. 040 503 9998

7.6.2024 14.30