Uutiset

Uutislistaukseen

1604173_Koulutiellesiunaus_Vesa Ranta_verkkokuva_L.jpg

Tulevat ekaluokkalaiset siunataan koulutielle

12.5.2015 09.00

Lapsen koulun aloitus on monelle perheelle suuri muutos ja tunteellinen tapahtuma. Kirkko elää mukana arjessa, perheitä tukien. Monet seurakunnat järjestävät siunaustilaisuuksia uusille ekaluokkalaisille ja näin tehdään myös kaikissa Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa.  

Kirkko ja koulut tekevät monenlaista yhteistyötä. Kasvatuksen arvot ja tavoitteet ovat samansuuntaisia. Kirkko haluaa tukea vastuullista elämäntapaa, olla mukana ihmisten arkielämässä ja korostaa tasavertaisuutta. Kouluun lähtevien ekaluokkalaisten siunaustilaisuus on hartaushetki, jossa lapsille rukoillaan turvallista koulutaivalta. Tilaisuuteen on usein kutsuttu mukaan myös isovanhemmat ja kummit. Siunauksen ajaksi lapset voivat polvistua alttarikaiteen ääreen ja heidät siunataan kättenpäällepanemisella. Siunatessaan lapsia pappi tai muu seurakunnan työntekijä voi sanoa esimerkiksi "Jeesus siunatkoon sinun koulutiesi ja koko elämäsi". Tilaisuuksissa lauletaan myös lapsille tuttuja virsiä.

Lapinlahdella siunaus järjestetään Lapinlahden kirkossa 24.5. klo 11 alkaen, perhejumalanpalveluksen yhteydessä. Tapahtuma jatkuu tämän jälkeen ulkona järjestettävän perhepiknikikin muodossa (omat eväät ja säävaraus) ja päättyy Pressan Kattien konserttiin kirkossa klo 13 alkaen. Kirkossa on tarjolla aamukahvit klo 10 alkaen. Alapitkän kouluun lähtevien siunaaminen järjestetään Alapitkän kirkossa 25.5 klo 18. 

Lisätietoja, Lapinlahden seurakunta, vastaava lastenohjaaja Anita Rissanen, 040 8295 980

Lähde: www.evl.fi