Uutiset

Uutislistaukseen

Paasto on pääsiäiseen valmistautumista

Tulevan laskiaissunnuntain nimi tulee paastoon laskeutumisesta ja sen perinteet kristinuskosta. Laskiainen-sana viittaa päivien laskemiseen tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen eli lasketaan päiviä paaston alkamisesta sen loppumiseen.
laskiaissunnuntai_kirkon kuvapankki_2015_L.jpg


Usealle laskiaissunnuntai on mäenlaskun, hernekeiton ja laskiaispullan aikaa, mutta silloin myös muistutetaan, että Jeesuksen julkinen toiminta huipentui kärsimystiehen ja ristinkuolemaan. Tällä merkillisellä tavalla jumalallinen rakkaus voitti pimeyden voimat. Paaston aikana korostetaan, että osanamme on olla kohtalonyhteydessä Jeesukseen.


Ensi viikon keskiviikko on tuhkakeskiviikko. Tuhkakeskiviikko aloittaa paastonajan ja sen nimi kuvaa katumusta. Paasto on mahdollisuus uudenlaisten maisemien tarkkailuun ja se antaa ihmisille hyvän mahdollisuuden arvioida elämäntapojamme ja -toimintojamme. Paaston tarkoituksena on puhdistaa elimistöä ja vapauttaa aikaa ja energiaa hiljentymiselle ja rukoukselle. Se opettaa luopumaan totutusta ruokavaliosta eli laskemaan tietoisesti elintasoa. Tavoitteena on luopumisella vapautuvan tilan antamisesta jollekin muulle, elämässä oleellisemmalle asialle, jota mietiskelyllä ja rukouksella etsitään.

Kaikissa Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa on laskiaissunnuntaina messu tai jumalanpalvelus klo 10.00.

Lähteet: Kirkkovuosi tutuksi: Risto Kormilainen, www.evl.fi, Kirkon tiedotuskeskus

Kuva: Kirkon kuvapankki

1.2.2016 07.00