Uutiset

Uutislistaukseen

Lapinlahden seurakuntaneuvoston kokousuutiset 17.2.2021

Seurakuntaneuvosto valitsi kokouksessaan varapuheenjohtajan, käsitteli mm. toimintakertomusta ja jumalanpalvelusten porrastamista. 

Minna kettunen valittiin varapuheenjohtajaksi vuosille 2021

Lapinlahden seurakuntaneuvosto valitsi 17.2. pitämässään kokouksessa varapuheenjohtajakseen Minna Kettusen vuosille 2021-2022. Seurakuntaneuvoston puheenjohtaja on kirkkoherra, mutta varapuheenjohtaja toimii käytännössä kokousten puheenjohtajana.  

Seurakunnan vuoden 2020 toimintamäärärahoissa tehtiin 9% säästöt

 
Toimintakertomuksen käsittelyn yhteydessä todettiin, että Lapinlahden seurakunnan vuoden 2020 määrärahoista jäi käyttämättä 51.336 euroa, mikä on 9% talousarvion loppusummasta 572.185 e. Säästöt johtuivat toisaalta henkilöstökulujen jäämisestä arvioitua pienemmäksi ja toisaalta siitä, että koronan takia kaikki suunniteltu toiminta ei toteutunut. Muun muassa kuljetuspalveluissa, elintarvikkeissa ja henkilöstön matka- ja koulutuskuluissa syntyi siksi merkittäviä säästöjä. Säästöt vaikuttavat Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilinpäätökseen, joka valmistuu myöhemmin. 

Kirkon Flyygeli peruskorjaukseen 

Kanttori Herman Keinosen perikunnan lahjoittama soitin on Suomen vanhimpia Steinway-flyygeleitä. Se on valmistettu vuonna 1883. Seurakuntaneuvosto päätti tilata kirkon flyygelin peruskorjauksen F-Musiikki pianoverstaalta. Korjauksen kustannusavio on 15.780 euroa. 

Jumalanpalveluksien porrastamista kokeillaan Varpaisjärven seurakunnan kanssa

Joitakin jumalanpalveluksia päätettiin pitää kevätkaudella poikkeuksellisesti klo 13. Syynä on se, että Lapinlahden papit ja kanttori sijaistavat kokeiluluonteisesti Varpaisjärven papin ja kanttorin kuukausittaisia viikonloppuvapaita. Tällöin jumalanpalvelukset Lapinlahdella ja Varpaisjärvellä on pidettävä eri aikaan. Jumalanpalvelus alkaa tällaisina pyhinä klo 13 vuorotellen Lapinlahdella tai Varpaisjärvellä. Lapinlahdella poikkeava alkamisaika on 21.2. ja 18.4. Sunnuntain jumalanpalveluksen aloittaminen säännöllisesti muuhun aikaan kuin klo 10 edellyttää tuomiokapitulin lupaa. Kokeiluvaiheessa sellaista ei vielä tarvita. 

Lapinlahden seurakuntaneuvostolla ei ole huomautettavaa Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvien Pielaveden ja Keiteleen seurakuntien yhdistämisestä Nilakan seurakunnaksi

Seurakuntaneuvosto antoi tuomiokapitulin pyytämän lausunnon Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvien Pielaveden ja Keiteleen seurakuntien yhdistämisestä Nilakan seurakunnaksi. Asiasta ei ollut huomautettavaa. 

Lisätietoja: kirkkoherra Lauri Jäntti, puh 040 502 1439, lauri.jantti@evl.fi 

2021-02-26 10:48:24.0