Uutiset

Uutislistaukseen

Lapinlahden kirkon sisäilmaongelmia tutkitaan

Lapinlahden seurakunnan muutamat työntekijät ja seurakuntalaiset ovat raportoineet ääni- ym. ongelmista Lapinlahden kirkossa oleskeluun liittyen. Ongelmien syitä ryhdytään selvittämään Sisäilmatalo Kärki Oy:n asiantuntija-avun turvin.

 

Ensimmäisessä vaiheessa kokeillaan korvausilman saatavuuden parantamista tilapäisten tuuletusluukkujen avulla. Lisäksi kirkko siivotaan kunnolla ja urkujen sisäpuoli puhdistetaan pölystä, sekä kokeillaan paikallisia ilmanpuhdistimia. Toimenpiteiden vaikutukset arvioidaan parin kuukauden kokeiluajan jälkeen.

Samalla käynnistetään rakenteellinen selvitys mahdollisista epäpuhtauksien lähteistä. Mikäli sellaisia löytyy, tehdään korjaussuunnitelma ja korjaukset toteutetaan joko ensi syksynä tai keväällä 2017.

Kirkon käyttö jatkuu lähes normaalisti kokeilun ja tutkimusten ajan. Joinakin hiljaisempina pyhinä jumalanpalveluksia pidetään kuitenkin seurakuntatalolla, mikä tuo myös vaihtelua jumalanpalveluselämään. Näin tehdään mm. ensi sunnuntaina 24.4.

Lapinlahden kirkossa tehtiin mittava remontti vuonna 2002, jolloin ala- ja yläpohja tiivistettiin ja orgaaniset eristeet vaihdettiin selluvillaan. Myös lattian alla maata vasten kostuneet lastut poistettiin. Asiantuntijoiden mukaan erilaiset epäpuhtaudet vanhojen kirkkojen sisäilmassa ovat hyvin yleisiä ja niitä on lähes mahdoton poistaa kokonaan.

Lisätietoja Lapinlahden seurakunta, kirkkoherra Lauri Jäntti 040 502 1439, lauri.jantti@evl.fi

22.4.2016 07.27