Uutiset

Uutislistaukseen

Lapinlahden seurakunta ei ota koronapassia käyttöön  

Kirkossa pidettävissä Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuksissa noudatetaan 100 hengen osallistumisrajoitusta.

Lapinlahden kirkko talvi kuva lauri jantti.jpg

Lapinlahden seurakuntaneuvosto päätti 8.12.2021 kokouksessaan, ettei koronapassia oteta käyttöön. Tämä tarkoittaa, että Lapinlahden ja Alapitkän kirkoissa pidettävissä Kauneimmat Joululaulut –tapahtumissa noudetaan 100 hengen rajoitusta. Normaalisti Lapinlahden kirkossa on ollut laulamassa satoja ihmisiä.  

”Toivomme, että tieto 100 hengen rajoituksesta tavoittaa ihmiset ja tilanne saa seurakuntalaisilta ymmärrystä. Vaikka saatamme joutua käännyttämään ihmisiä ovelta, niin tilaisuuksia on päätetty järjestää nyt useampi, että mahdollisimman moni pääsisi kirkkoon Kauneimpia Joululauluja laulamaan” – kertoo kirkkoherra Lauri Jäntti  

Lapinlahden kirkossa järjestetään tilaisuudet su 12.12. klo 15, su 19.12. klo 14, ja ke 22.12. klo 19. Alapitkän kirkossa lauletaan pe 17.12. klo 18.  

Kauneimpia joululauluja lauletaan myös to 9.12. kello 18.00 Mäkikylän kylätalon kodalla ja pe 10.12. kello 19.00 Martikkalan nuorisoseurantalolla.  

Kirkkolain mukaan seurakuntaneuvosto tekee päätöksen koronapassin käyttöönotosta. 

”Koronapassin käyttöönotto vaatii siinä määrin valmistautumista ja käytännön järjestelyitä, ettemme kokeneet sitä mielekkääksi tässä vaiheessa. Emme myöskään halunneet joutua käännyttämään pois ihmisiä, jos koronapassi puuttuu. Ikäihmiset eivät välttämättä pysty hankkimaan koronapassia näin nopeasti, vaikka rokotukset olisi otettukin.” – kommentoi kirkkoherra Lauri Jäntti

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa, hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa on käytössä 1/3 osa paikoista sunnuntaihin 19.12. saakka. Adventinajan jumalanpalveluksien normaaleille kävijämäärille tämä riittää hyvin. Joulukirkoista viestitään lähempänä joulunpyhiä, kun silloin voimassa olevat rajoitukset ovat tiedossa. Tämän hetken koronarajoitukset eivät koske seurakunnan konsertteja tai muita joulutapahtumia. 

Ennen tapahtumiin lähtemistä kannattaa varmistaa seurakunnan nettisivuilta tuorein tieto koronarajoitteista ja mahdollisista muutoksista tapahtumissa.  

8.12.2021 19.56