Uutiset

Uutislistaukseen

Piispa Jari Jolkkonen Lapinlahdelle piispantarkastukseen

Piispa Jari Jolkkonen vierailee Lapinlahdella tammikuun lopulla seurakunnan piispantarkastuksen merkeissä. Perjantaina 28.1. ohjelmassa on hartaus kirkossa, tapaamisia mm. kunnan ja yrittäjien edustajien kanssa, sekä vierailu Eeva Karppinen ja Eira Ohtamaa maitotilalla. Sunnuntaina 30.1. klo 10.00 vietetään piispanmessua kirkossa.   

Piispa Jari Jolkkonen Kuopion Tuomiokirkossa.

Kuva: Tuija Hyttinen

Seurakuntalaisille näkyvin osa on piispan vierailua ovat Lapinlahden kirkossa perjantaina 28.1. klo 9.00 aamuhartaus sekä sunnuntain 30.1. klo 10.00 piispanmessu. Messun jälkeen kuullaan piispantarkastuksen loppukatsaus. Näihin tilaisuuksiin voi osallistua paikan päällä kirkossa rajoitusten salliessa, YouTube –kanavalla ja Radio Sandelsin suoran lähetyksen parissa.     

Piispantarkastus tehdään seurakuntiin 8-10 vuoden välein  

Tarkoituksena on arvioida seurakunnan toimintaa, sen vahvuuksia ja mahdollisia kehittämiskohteita sekä etsiä visioita seurakunnan tulevaisuuden varalle. Piispan tarkastukseen sisältyy seurakunnan oma pohdinta ja työskentely toiminnan kehittämisestä jo ennen varsinaista piispan vierailua.  Kokonaisuudessaan piispantarkastuksen prosessi kestää noin kaksi vuotta. Siihen sisältyy ennakkotyöskentely, piispan vierailu, seurantatapaaminen ja lääninrovastin jälkitarkastus. Piispat tekevät tarkastusmatkan hiippakuntansa seurakuntiin ja seurakuntayhtymiin 8-10 vuoden välein. Edellisen kerran piispantarkastus oli Lapinlahdella vuonna 2013.  

10.1.2022 13.23