Lapinlahdella toteutetaan rockooppera ”Jeesus Kristus Supertähti”

Lapinlahden seurakunta ja "Jeesus Kristus Supertähti" - työryhmä ovat ottaneet tuotantoon Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen maailmankuulun rockoopperan. Suomenkielisen Jeesus Kristus Supertähden esitykset ovat Lapinlahden kirkossa keväällä 2017. Produktio liittyy kansainväliseen reformaation 500-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan Suomessa. Ohjaa Anu Sorjonen. Varaa paikkasi ja osta liput verkkokaupasta tästä.

Esityksen kesto (sis väliajan) n 2,5 tuntia. Liput  25e ovelta/22e verkkokaupasta, ryhmille min 10 henkeä 18e/hlö.

Lippuja myös Lapinlahden Kipa- Kirjakaupasta sekä Iisalmesta seurakuntayhtymän palvelutoimistosta osoitteessa Ilvolankatu 14b. Lipun voit ostaa myös kirkon ovelta puoli tuntia ennen esitystä. Ennakkoliput ja ryhmävaraukset osoitteesta jkslapinlahti.fi.

Lipunmyyntiin liittyen yhteyshenkilö on Lassi Puurunen puh 044 7335275 tai info@jkslapinlahti.fi

Lisätietoja myös tuottaja Pirkko Olanterältä puh. 040 508 9950 pirkko.olantera@evl.fi

Tutustu esitykseen JKS-tuotannon kotisivuilla.
Seuraa meitä Facebookissa JKS-Rockooppera Lapinlahti 2017

Rock-ooppera ”Jeesus Kristus Supertähti”

Jeesus Kristus Supertähti  rock-ooppera syntyi Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen säveltämän ja sanoittaman rock-albumin pohjalta. Sen ensiesitys Broadwayllä, Yhdysvalloissa oli vuonna 1971. Teoksen kaikki repliikit lauletaan. Kuorolla on solistien rinnalla tärkeä rooli juonen kulussa. Esko Elstelä suomensi teoksen vuonna 1972. Teos kertoo Jeesuksen viimeisistä päivistä Jerusalemissa. Se perustuu Raamatun neljän evankeliumin teksteihin siten, että näkökulma on painottunut opetuslapsi Juudaksen hahmoon.

Jesus Christ Superstar on esitetty ympäri maailmaa ja se on mm Britanniassa tehnyt "uuden tulemisen" viime vuosina. Suomessa täysimittaista näyttämöversiota on esitetty lähinnä 70-luvulla ( Popteatteri). Englanninkielisen konserttiversion teki mm. sinfonia Lahti vuonna 2013.

Lapinlahdella teos esitetään suomeksi. Sen ohjaa muusikko, kulttuurin monitoiminainen Anu Sorjonen, joka on ohjannut aiemmin Lapinlahden kirkkoon Liekit- musikaalin (vuonna 2000). Muita ohjaustöitä häneltä ovat mm Hair-musikaali, Peter Pan ja Tangoilta Pörsänmäessä. Sorjonen tuo teoksen nykypäivään osoittaen yhteiskunnalliset ja inhimilliset yhtymäkohdat oman aikamme ja alkuperäisten tapahtumien välillä.

Produktio toteutetaan harrastajavoimin ammattilaisten ohjauksessa.

Tuotantotiimi:

Ohjaaja Anu Sorjonen 044 2624298  anu.sorjonen@gmail.com

Kuoronjohto Lala Maukonen 040 8328723 lala.maukonen@evl.fi

Tuottaja Pirkko Olanterä 040 5089950 pirkko.olantera@evl.fi

tehtäviin ilmoittautuminen ja tiedustelut

• yhdyshenkilö seurakuntaan ja muihin tahoihin

• tiedotus ja markkinointi

• saa kysyä kaikesta

Lisätietoja ohjaajalta, kuoronjohtajalta tai tuottajalta.

Vapaaehtoiseksi eri tehtäviin, ilmoittautumislomakkeelle pääset sivuvalikosta tai klikkaamalla tästä.

Juudaksen osassa nähdään Toni Pentikäinen (vas.) ja Jeesuksena Janne Lohilahti. Kuva: Lassi Puurunen