Hautajaiset

Kuolema on osa tätä elämää ja maallisen vaelluksen päätepiste, niin ajattelemme. Surun kohdatessa meidän on kyettävä hoitamaan kuolemaan ja hautaamiseen läheisesti liittyviä asioita. Hautajaisten kulusta, muistotilaisuuden järjestämisestä tai suruun liittyvissä asioissa neuvomme ja opastamme tarpeen mukaan.

Hautauspalvelut

Hautajaisjärjestelyt voi aloittaa ottamalla yhteyttä Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteiseen Hautauspalveluiden toimistoon (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustoon).

Asioidessa sovitaan mm. hautajaisten käytännön järjestelyistä kuten papin, kanttorin ja tilan varauksesta ja hautaukseen liittyvistä asioista.

Lisätietoa hautaukseen ja haudanhoitoon liittyvistä asioista saat Ylä-Savon seurakuntayhtymän hautauspalveluiden sivulta (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustoon)

Hautauspalveluiden yhteystiedot

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15

Tarkista tästä toimistojen poikkeukselliset aukioloajat (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)

• Papin, kanttorin ja tilan varaus, käytännön järjestelyt, haudanhoitosopimukset ja hautapaikat.

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202

Sähköpostiosoite: ylasavon.hautausluvat@evl.fi

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi.

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

Hautajaiset koronapandemian aikana

Ajantaisasta tietoa hautajaisista koronapandemian aikana (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivulle)

Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät koronapandemian aikana
Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen.
Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä. Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät koronapandemian aikana (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän verkkosivuille).

Läheisen ihmisen kuoltua tarvitsemme toistemme tukea ja rohkaisua. Myös seurakunta haluaa lohduttaa ja rohkaista surun ja ikävän kohdatessa. Kristittyinä saamme elää surussammekin Jumalan suuresta lupauksesta: "Hän kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet" (Ilm 7: 17).