Ristiäiset

Onneksi olkoon!

Lapsen syntymä on ilon ja kiitoksen aihe.

Kaste poikkeusaikana
Ajantaisasta tietoa kasteesta poikkeusaikana (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivulle.)

Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana
Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen.
Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.
Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana. (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän verkkosivuille.)

Ristiäisissä eli kastejuhlassa ihminen saa kasteen, jonka myötä hänestä tulee kotiseurakuntansa ja koko maailmanlaajuisen kirkon jäsen. Kasteen perustana on Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky. (Matt. 28:18–20)

Kaste voidaan toimittaa kirkossa tai muussa seurakunnan tilassa, kotona tai vaikkapa mummolassa. Papin ja tilan voi varata Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä tai ottamalla yhteyttä suoraan pappiin. Yhteystietoihimme pääset tästä

Kirkollisten toimitusten osalta seurakunnan tiloista ei peritä vuokraa, mutta tarjoilun tai muun juhlan järjestäminen niissä on maksullista. Palveluhinnastomme löydät täältä

Seurakunta lähettää vanhemmille kirjeen, jossa kerrotaan kasteen järjestämisestä. Kirjeessä on myös lapsen tietojen ilmoittamislomake. Se annetaan papille kastetilaisuudessa.

Tietoa uudesta etu- ja sukunimilaista, joka astuu voimaan 1.1.2019