Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua.

Diakoniatyö ja ruoka-apu poikkeusolojen aikana Lapinlahdella
Lue lisää tästä >>

Ruoka-apu

EU -ruokajako seurakuntatalolla

Mykkäläntie 6, Lapinlahti

• TI 13.10. klo 9-15
  • Ke 11.10. klo 9-15
  • To 12.10. klo 9-15
  • Pe 16.10. klo 9-12

Lisätietoja: Anna-Liisa Haatainen, 0400 679670

EU -ruokajako Helluntaiseurakunnalla

maanantaisin kello 15.30
Helluntaiseurakunta, Kummikuja 3
Lisätietoja: Roope Knapp, 044 2811112

Ruokahävikin jako

Pitäjäntuvalla, Asematie 8.
Opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille osoitettu ruokahävikin jako tiistaista perjantaihin klo 13-15
Lisätietoja:  050 5714462

Eu- ja ruokahävikin jaoista tietoa myös diakonissa Heli Hämäläiseltä, 040 7511070, heli.hamalainen@evl.fi

Taloudellinen apu

Ruoka-apua on mahdollista saada ruokalahjakorttina diakoniatyön kautta kauppaan. Lahjakortissa on lueteltu tuotteet ja määrät mitä lahjakortilla voi ostaa.

Taloudellinen avustaminen on yksi osa diakoniatyötä. Se on kokonaisvaltaista kohtaamista ja taloudellista ohjaamista. Asiakkaan tukemisessa pyritään siihen, että hän pystyy ottamaan vastuun omasta elämästään. Avustamisessa pyritään kertaluonteisuuteen. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja se harkitaan tapauskohtaisesti. Asiakkaan suostumuksella työntekijä ottaa tarvittaessa yhteyttä avustuksen myöntämisen kannalta tarpeellisiin tahoihin. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Salassapitovelvollisuus koskee myös aineellisessa avustamisessa saatuja tietoja asiakkaasta. Salassapitovelvollisuus sitoo myös diakoniatyön johtokunnan jäseniä ja diakoniarahastojen päätöksentekijöitä. Pääsääntöisesti avustetaan oman kunnan alueella asuvia. Seurakuntaan kuuluminen ei ole edellytys taloudellisen avun saantiin. Asiakkaan päihtymys ja aggressiivisuus on este avustuksen myöntämiselle.

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Kuopion toimipiste

Asiakkaaksi hakeutuminen:  soita vastaanottosihteerille puh. 040 4848 480,
puhelinajat ovat ma–pe klo 9–11.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi. Keskusteluapua saat chatin välityksellä, soittamalla, laittamalla sähköpostia tai kirjoittamalla kirjeen. Voit valita sinulle sopivan palvelun. Tästä siirryt kirkonkeskusteluapua.fi sivustolle.

Puhelinpäivystys ma, ke ja pe klo 9-11.

Diakonissa Heli Hämäläinen p. 040 7511070, heli.hamalainen@evl.fi

Diakonissa Vuokko Väätäinen p. 040 7551210, vuokko.vaatainen@evl.fi

Papit: Lauri Jäntti puh. 040 5021439, Ville Hassinen  puh. 040 5089950

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa