Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Palveleva chat, puhelin ja netti ovat käytettävissäsi. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Papit:

Lauri Jäntti       puh. 040 5021439

Ville Hassinen  puh. 040 5089950

Kirkon valtakunnallinen keskusteluapu on saatavilla palvelevan puhelimen, chatin ja netin kautta.

Diakoniatyö ja ruoka-apu poikkeusolojen aikana Lapinlahdella

Lapinlahden seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoitat koronaepidemian aikana puhelimella. Henkilökohtaisia tapaamisia ja kotikäyntejä emme valitettavasti voi tehdä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Mikäli haluat keskustella mieltä painavista asioista tai sinulla on huolta läheisistäsi, voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä.

EU- RUOKA-APU: EU-ruokapaketteja jaetaan Helluntaiseurakunnasta, ota yhteyttä Roope Knappiin, puh. 044 2811 112

RUOKAOSTOSTEN KOTIIN TOIMITUS: K-Market Ruokamestari ja Kylätaksi toimittavat yhteistyössä kauppaostoksia Lapinlahden kirkonkylälle riskiryhmiin kuuluville. Soita tilaus kauppaan ma, ke tai to klo 10-12 puh. 0400 163 560

Kotiinkuljetus 10e

DIAKONIA-AVUSTUKSET JA RUOKALAHJAKORTIT:

Soita mielummin ma-pe 9-12. Diakonissa Heli Hämäläinen puh. 040 751 1070

Taloudellinen avustaminen on yksi osa diakoniatyötä. Se on kokonaisvaltaista kohtaamista ja taloudellista ohjaamista. Asiakkaan tukemisessa pyritään siihen, että hän pystyy ottamaan vastuun omasta elämästään

Avustamisessa pyritään kertaluonteisuuteen. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja se harkitaan tapauskohtaisesti. Asiakkaan suostumuksella työntekijä ottaa tarvittaessa yhteyttä avustuksen myöntämisen kannalta tarpeellisiin tahoihin. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Salassapitovelvollisuus koskee myös aineellisessa avustamisessa saatuja tietoja asiakkaasta. Salassapitovelvollisuus sitoo myös diakoniatyön johtokunnan jäseniä ja diakoniarahastojen päätöksentekijöitä. Pääsääntöisesti avustetaan oman kunnan alueella asuvia. Seurakuntaan kuuluminen ei ole edellytys taloudellisen avun saantiin. Asiakkaan päihtymys ja aggressiivisuus on este avustuksen myöntämiselle.

Ruoka-apua on mahdollista saada ruokalahjakorttina diakoniatyön kautta kauppaan. Lahjakortissa on lueteltu tuotteet ja määrät mitä lahjakortilla voi ostaa.

Yhteystiedot:

Diakonissa Heli Hämäläinen   040 7511070, heli.hamalainen@evl.fi

Diakonissa Vuokko Väätäinen 040 7551210, vuokko.vaatainen@evl.fi / lomalla 30.3.- 14.4.2020