Jumalanpalvelukset

Seurakuntaelämän keskus on jokapyhäinen jumalanpalvelus.

Lapinlahden kirkossa jumalanpalvelus on joka sunnuntai ja pyhäpäivä yleensä kello 10. Perhekirkot alkavat klo 11. Jumalanpalveluksia voidaan pitää myös Lapinlahden seurakuntatalolla. Jumalanpalveluksessa on useimmiten ehtoollinen, mutta myös sanajumalanpalveluksia on noin kerran kuukaudessa.
Alapitkän kirkossa pidetään jumalanpalvelus noin kerran kuukaudessa.
Tarkemmat tiedot tulevista jumalanpalveluksista ovat tapahtumakalenterissa, johon pääset tästä >>

Kirkkovuosi

Kirkkovuosi antaa jumalanpalveluselämään sisällön ja sanoman.
Vuoden aikana käydään läpi Jeesuksen elämän tärkeimmät tapahtumat sekä Hänen tekonsa ja opetuksensa.

Lisätietoja kirkkovuodesta ja siihen liittyvistä paikallisista tavoista.

Monenlaisia jumalanpalveluksia:
Huom! Kaikenlaiset jumalanpalvelukset ovat koko seurakuntaa varten eli kaikille avoimia. Tervetuloa!

Perhejumalanpalvelukset

- toteutuksessa otetaan huomioon kaiken ikäiset, erityisesti lapset
- käytetään usein Lasten virsi – kirjoja, mukana voi olla seurakunnan oma lapsikuoro ym.
- saarnassa ja muissakin jumalanpalveluksen osioissa on havainnollistamista ja toiminallisuutta
-  kummikirkko, vauvakirkko, kouluun lähtevien siunaaminen jne
- alkamisajankohta on "perheystävällinen" klo 11
- kirkkokahvit aamukahveina klo 10, toisinaan myös edullinen lounas.

Gospeljumalanpalvelukset

- "gospel" tarkoittaa hengellistä, kristillistä musiikkia, joka toteutetaan nykymusiikin keinoin esim bändisoittimin säestettynä (kitara, basso, rummut, koskettimet, esilaulajat…)
- käytetään virsiä tällä tavoin sovitettuina tai Nuoren seurakunnan veisukirjaa, Tuomasmessun lauluja ym
- meininki saattaa olla "menevämpää" kuin ns perinteinen, mutta luterilaisen jumalanpalveluksen perusosiot ovat aina  mukana
- toteutuksessa sovelletaan vaihtelevia ideoita esim Tuomasmessusta rukousalttareineen ja esirukouksineen.

Perusjumalanpalvelukset

- sanajumalanpalveluksen tai messun perusosat kaikessa rauhassa ja "ilman kommervenkkeja" toteutettuina
- musiikkityylinä virret urkujen säestyksellä, mahdollisesti jokin kuoro

Erityisjumalanpalvelukset

- tyyliltään useimmiten tavallisia "perusjumalanpalveluksia"
- jonkin teeman, yhteistyökumppanin tai erityispyhän mukaan muotoutuva jumalanpalvelus, esim. joidenkin kirkon herätysliikkeiden "nimikkopyhät", jolloin usein ainakin saarnaaja on vierailija kyseisestä herätysliikkeestä
- tempaukset, joissa kutsutaan, rohkaistaan  ja mahdollistetaan jonkin tietyn ihmisryhmän tuloa kirkkoon, esim. kehitysvammaiset, vanhukset, jne.