Rippikoulut Lapinlahdella

"Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä."

Suomen ev.lut.kirkon valtakunnallinen rippikoulusuunnitelma

Rippikouluryhmät 2017

A.    Päiväkoulu seurakuntatalolla

• maksuton
  • ei yöpymisiä
  • aloituspyhä  su 27.11. klo 11 perhejp + infotilaisuus + päiväkouluryhmän oma aloitus, jossa sovitaan tarkemmin ryhmän ohjelmasta. Myös huoltajat mukaan!
  • su 29.1. rippikouluhappening Iisalmessa
  • Iltaopiskeluja tammi-helmikuussa, päiväopetusta hiihtolomalla vko 10.  Konfirmaatio su 19.3. klo 10.

• Su 5.3. klo 15 Jeesus Kristus Supertähti rockoopperan esitys Lapinlahden kirkossa. Ilmainen rklaisille, päiväkoulu menee ryhmänä ohjaajan johdolla. Kuuluu rippikouluopiskeluun vuonna 2017.

• lisätietoja päiväkoulusta antaa Juha Heikkilä, p. 040 8230 333 tai juha.heikkila@evl.fi

B.   Leirimuotoinen Väärnin leirikeskuksessa, kaksi vaihtoehtoa:

• Leiri 1           starttileiri  3.-5.2.  (pe-su)  kesäleiri 9.6.-16.6. (pe-pe)                                                                                                                          konfirmaatio   su 18.6. klo 10

• Leiri 2           starttileiri 10.-12.2. (pe-su)  kesäleiri 30.6.-7.7. (pe-pe)
     konfirmaatio su 9.7. klo 10

Su 27.11. klo 11 kirkossa Aloituspyhä myös leiriryhmille,  perhejp + infotilaisuus kirkossa: ryhmäjako, ohjeita, "merkkivihko" ym. Myös huoltajat mukaan!

Su 29.1.-17 rippikouluhappening Iisalmessa. Lähtö linja-autoilla seurakuntatalolta klo 12.15 - paluu klo 16.00

Lisäksi:

Leiri 1: Ke 15.3. klo 15-17.30 Diakoniaoppitunnit seurakuntatalolla

Leiri 2: To 16.3. klo 15-17.30 Diakoniaoppitunnit seurakuntatalolla

HUOM

Ilmainen pääsy Jeesus Kristus Supertähti rockoopperan esitykseen, kuuluu osana Lapinlahden rippikoulua tänä vuonna.

• Valitse joko Su 5.3. klo 15 tai su 2.4. klo 15. Esitys kestää väliaikoineen 2,5 tuntia. Ilmoita nimesi ja se, että olet rippikoululainen kirkon ovella virkailijalle, kun tulet. Lisätietoa esityksestä + mahdollisuus ostaa lisälippuja löytyy osoitteesta jkslapinlahti.fi

Leirimuotoinen rippikoulu on maksullinen ylöspidon osalta:   yhteensä 10 leiripäivää täysihoidolla ( omin liinavaattein) seurakunnan omassa leirikeskuksessa. Leirimaksu 17e/päivä/ hlö , yhteensä 170e.

Lisätietoja seurakuntapastori Pirkko Olanterä 040 5089950 tai pirkko.olantera@evl.fi

Rippikoulun saa käydä:

• aikaisintaan sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta
  • erityistapauksissa voi tulla mukaan tätä nuorempi/ vanhempi
  • ei ole pakko kuulua Lapinlahden seurakuntaan, mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kastettu (luterilaiseen kirkkoon kuuluva) henkilö

• Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakuntalainen

- saa oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella

- saa ryhtyä kummiksi

- saa kirkollisen avioliittoon vihkimisen

- saa asettua ehdolle seurakuntavaaleissa