Rippikoulut Lapinlahdella

"Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä."

Suomen ev.lut.kirkon valtakunnallinen rippikoulusuunnitelma

• Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakuntalainen
    - saa oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella
    - saa ryhtyä kummiksi
    - saa kirkollisen avioliittoon vihkimisen
    - saa asettua ehdolle seurakuntavaaleissa

• Rippikoulun saa käydä aikaisintaan sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta ja erityistapauksissa voi tulla mukaan tätä nuorempi/ vanhempi. Lapinlahden seurakuntaan ei ole välttämätöntä kuulua mutta konfirmaatioon voi osallistua vain kastettu (luterilaiseen kirkkoon kuuluva) henkilö.

Rippikouluryhmät 2017

A.    Päiväkoulu seurakuntatalolla

• maksuton
  • ei yöpymisiä
  • aloituspyhä  su 27.11. klo 11 perhejp + infotilaisuus + päiväkouluryhmän oma aloitus, jossa sovitaan tarkemmin ryhmän ohjelmasta. Myös huoltajat mukaan!
  • su 29.1. rippikouluhappening Iisalmessa
  • Iltaopiskeluja tammi-helmikuussa, päiväopetusta hiihtolomalla vko 10.  Konfirmaatio su 19.3. klo 10.

• Su 5.3. klo 15 Jeesus Kristus Supertähti rockoopperan esitys Lapinlahden kirkossa. Ilmainen rklaisille, päiväkoulu menee ryhmänä ohjaajan johdolla. Kuuluu rippikouluopiskeluun vuonna 2017.

• lisätietoja päiväkoulusta antaa Juha Heikkilä, p. 040 8230 333 tai juha.heikkila@evl.fi

B.   Leirimuotoinen Väärnin leirikeskuksessa, kaksi vaihtoehtoa:

• Leiri 1           starttileiri  3.-5.2.  (pe-su)  kesäleiri 9.6.-16.6. (pe-pe)                                                                                                                          konfirmaatio   su 18.6. klo 10

• Leiri 2           starttileiri 10.-12.2. (pe-su)  kesäleiri 30.6.-7.7. (pe-pe)
     konfirmaatio su 9.7. klo 10

Su 27.11. klo 11 kirkossa Aloituspyhä myös leiriryhmille,  perhejp + infotilaisuus kirkossa: ryhmäjako, ohjeita, "merkkivihko" ym. Myös huoltajat mukaan!

Su 29.1.-17 rippikouluhappening Iisalmessa. Lähtö linja-autoilla seurakuntatalolta klo 12.15 - paluu klo 16.00

Lisäksi:

Leiri 1: Ke 15.3. klo 15-17.30 Diakoniaoppitunnit seurakuntatalolla

Leiri 2: To 16.3. klo 15-17.30 Diakoniaoppitunnit seurakuntatalolla

HUOM

Ilmainen pääsy Jeesus Kristus Supertähti rockoopperan esitykseen, kuuluu osana Lapinlahden rippikoulua tänä vuonna.

• Valitse joko Su 5.3. klo 15 tai su 2.4. klo 15. Esitys kestää väliaikoineen 2,5 tuntia. Ilmoita nimesi ja se, että olet rippikoululainen kirkon ovella virkailijalle, kun tulet. Lisätietoa esityksestä + mahdollisuus ostaa lisälippuja löytyy osoitteesta jkslapinlahti.fi

Leirimuotoinen rippikoulu on maksullinen ylöspidon osalta:   yhteensä 10 leiripäivää täysihoidolla ( omin liinavaattein) seurakunnan omassa leirikeskuksessa. Leirimaksu 17e/päivä/ hlö , yhteensä 170e.

Lisätietoja seurakuntapastori Pirkko Olanterä 040 5089950 tai pirkko.olantera@evl.fi