Uutiset

Uutislistaukseen

Taivaallinen taukopaikka matkasi varrella – Lapinlahden kirkko toimii Tiekirkkona kesällä 2023

Tiekirkkoon saa tulla aukioloaikoina vapaasti ja matalalla kynnyksellä ihailemaan ainutlaatuista historiaa ja tunnelmaa. Tiekirkkoon on vapaa pääsy. Lapinlahden kirkko avoinna 5.6 -11.8. 2023, ma-pe klo 11.00 -16.00. (Paitsi juhannusaattona pe 23.6.)

Lapinlahti_tiekirkko.jpg

Lapinlahden kirkko ja kesäisiä kukkia.

Vierailemalla Lapinlahden kirkossa saat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä. Paikalla on  tiekirkko-opas. Myös Bassin kirkkomuseo on avoinna. 

Lapinlahden Bassin kirkkomuseoon on sijoitettu esineitä sekä vanhasta 1826 valmistuneesta, että nykyisestä vuonna 1880 valmistuneesta kirkosta. Nähtävillä on muun muassa vanhan kirkon lämmityslaite sekä nykyisen kirkon ensimmäiset urut. Bassin kirkkomuseon nimi juontuu Lapinlahden edellisen kirkon suunnittelija Carlo Bassin nimestä. 

Tiekirkko suljettu juhannusaattona pe 23.6.2023.

Lisätietoja Lapinlahden kirkosta.

Mitä Tiekirkot ovat?  

Tiekirkot ovat pääteiden varsilla olevia kirkkoja, jotka pitävät ovensa auki kesällä ja näin tarjoavat levähdyspaikan matkailijoille aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti.  

Ensimmäiset Tiekirkot avautuivat Suomeen 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan laajentunut koko Suomeen.

Lauri Jäntti
Lauri Jäntti
kirkkoherra
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti

2023-06-12 11:40:00.0