Uutiset

Uutislistaukseen

Elämyksiä, taidetta ja musiikkia Lapinlahden kirkossa ja kirkonmäellä AikaTaika -tapahtumassa

Lapinlahden seurakunta tarjoaa monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa AikaTaika-tapahtumassa pe 1.9.2023. Tapahtuma tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille taidegalleriasta musiikkihetkiin niin kirkossa kuin kirkonmäelläkin.  

Lapinlahden kirkon torni.

Erityisesti nuoremmille vieraille suunnatussa Tenavataiassa seurakunta tarjoaa mahdollisuuden rapsutella ihastuttavaa Hilma-ponia ja ihmetellä kaverikoiria. Energiaa voi purkaa pomppulinnassa, ja seurakuntapastori, japaniasiantuntija Petteri Suomalaisen opastuksella, voi itse valmistaa japanilaistyylisiä avaimenperiä. 

Jos korkeat paikat eivät hirvitä, niin kannattaa tulla tutustumaan Lapinlahden kirkon torniin. Kirkon torniin pääsee tutustumaan oppaan johdolla klo 18.00–20.30. Torniin voi kiivetä kymmenen hengen ryhmissä, joten lyhyttä odottelua saattaa olla tiedossa. 

Bassin kirkkomuseossa vieraat saavat mahdollisuuden tutustua museon antiin oppaan johdolla. Museo esittelee esineitä vanhasta vuonna 1826 valmistuneesta kirkosta ja nykyisestä vuonna 1880 valmistuneesta kirkosta. Näyttelyssä voi tutustua mm. nykyisen kirkon ensimmäisiin urkuihin ja tutkailla minkälaisella laitteella kirkko on saatu lämpimäksi ennen muinoin. 

Kirkon lehterille pystytetään Kaiken kansan taidegalleria, johon kuka tahansa voi tuoda oman taideteoksensa esille, tyylistä riippumatta. Taideteoksia aletaan ripustamaan perjantaina 1.9. klo 9.00 alkaen. 

Kirkossa illan aikana tunnelmoidaan ja hiljennytään Musiikkihetkissä urkumusiikin soidessa. 

Lisätietoja

Lauri Jäntti
Lauri Jäntti
kirkkoherra
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti

2023-08-24 14:30:51.0