Uutiset

Uutislistaukseen

Tiedotustilaisuudet Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntaliitoksesta

Tiedotustilaisuuksissa on mahdollisuus saada tietoa, keskustella ja kysellä Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntien mahdollisesta yhdistymisestä.  

Graafisessa kuvassa Lapinlahden kirkko.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli päätti tehdä aloitteen kirkkohallitukselle Varpaisjärven ja Lapinlahden seurakuntajaon muuttamisesta. Aloitteessa esitetään kirkkohallitukselle, että Varpaisjärven seurakunta yhdistetään Lapinlahden seurakuntaan 1.1.2025 alkaen.    

Lapinlahden seurakunta ja Varpaisjärven seurakunta järjestävät tiedotustilaisuudet molemmilla paikkakunnilla. Tilaisuuksissa on mahdollisuus saada tietoa aloitteesta, tosiasioista sen taustalla sekä esittää kysymyksiä ja keskustella.   

Tilaisuuksissa ovat mukana selvittäjä Timo Korhonen, hiippakuntadekaani Sakari Häkkinen, kirkkoherra Lauri Jäntti Lapinlahden seurakunnasta, vt. kirkkoherra Matias Koponen Varpaisjärven seurakunnasta, Ylä-Savon seurakuntayhtymän hallintojohtaja Katariina Bergbacka ja talouspäällikkö Marko Ropponen.   

Seurakuntalaisilla on myös mahdollisuus tehdä kirjallinen kannanotto aloitteesta tuomiokapitulille viimeistään 5.2.2024 sähköpostitse: kuopio.tuomiokapituli@evl.fi tai postitse: Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli, PL 42, 70101 Kuopio. Kannanoton mahdollisuus on kaikilla Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenillä.    

Tiedotustilaisuudet  

Lapinlahden tiedotustilaisuus pidetään keskiviikkona 31.1.2024 klo 18.00 Lapinlahden seurakuntatalolla    

Varpaisjärven tiedotustilaisuus pidetään torstaina 1.2.2024 klo 18.00 Varpaisjärven seurakuntatalolla    

Tiedote 

Tiedote 12.1.2024: Lapinlahden ja Varpaisjärven seurakuntaliitos eteneeLinkki avautuu uudessa välilehdessä (ylasavonseurakunnat.fi)  

Kaikki uutiset aiheesta löytyvät seurakuntien verkkosivuilta. 

Lisätietoja 

Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 5021439, lauri.jantti@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä    

Varpaisjärven vt. kirkkoherra Matias Koponen, 050 331 1441, matias.koponen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

2024-01-17 12:59:00.0