• Reformaatio 500 v –luentosarja Lapinlahdella

27.4.2017 09.00

Reformaatiosta eli uskonpuhdistuksesta tulee tänä vuonna 2017 kuluneeksi 500 vuotta. Lapinlahdella pidetään kaikille avoin luentosarja, jossa pohditaan reformaatioon liittyviä teemoja. Mitä oikeastaan tapahtui, missä mennään ja mitä luulemme tulevaisuudesta?

• Ylä-Savon seurakuntayhtymä tähtää talouden tasapainottamiseen

26.4.2017 10.14

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle talouden tasapainottamisohjelmaa. Ohjelmassa on ehdotettu lyhyen ja pitkän aikavälin tasapainottamistoimia. Toimet ovat tarpeen, sillä seurakuntayhtymän talousarvio vuodelle 2017 on noin 486 000 euroa alijäämäinen. Lisäksi toiminta- ja taloussuunnitelmaesityksen luvut vuosille 2018 ja 2019 osoittavat yli 400 000 euron alijäämää.
  • Yhteisen kirkkoneuvoston esityslista 25.4. kokoukseen

20.4.2017 08.15

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokoontuu seuraavan kerran ti 25.4.2017. Esityslistalla ovat seuraavat asiat. Linkki varsinaiseen esityslistaan löytyy lopusta.
  • Jumala ompi linnamme -virsi kajahtaa oshivambon kielellä reformaation merkkivuoden musiikkivideossa

19.4.2017 12.38

Martti Lutherin Jumala ompi linnamme -virsi soi reformaation merkkivuoden musiikkivideossa raikkaana sovituksena.

• Pääsiäinen näkyy ja kuuluu sekä televisiossa että radiossa

12.4.2017 12.54

Kirkkovuoden suurin juhla, pääsiäinen, tuo televisioon ja radioon lukuisia jumalanpalvelus- ja hartausohjelmia. Sekä radion että television ohjelmat ovat katsottavissa ja kuunneltavissa myös verkossa Yle Areenasta.
  • Pitkäperjantain surujuhla edeltää pääsiäisen ilosanomaa

11.4.2017 13.33

Pääsiäistä edeltävä pitkäperjantai on Kristuksen ristiinnaulitsemis- ja kuolinpäivä. Se on kirkkovuoden ainoa surujuhla. Pääsiäinen on kristikunnan tärkein ja vanhin juhla, jolloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta.

• Pääsiäisenä syödään samassa pöydässä

10.4.2017 10.16

Yhdessä syöminen pääsiäisenä paaston päätyttyä on vanha kristillinen perinne. Lapinlahden seurakunnassa perinnettä on ylläpidetty jo vuosia. Tänäkin vuonna on mahdollista nauttia pääsiäisaamiaista vaikka koko perheen voimin ennen pääsiäispäivän juhlamessua.

• Piispa Jari Jolkkosen pääsiäistervehdys

7.4.2017 08.00

"Kuluvan vuoden aikana on pohdittu paljon sananvapautta ja sananvastuuta. Molemmat kuuluvat yhteen. Sananvapaus palvelee hyvää yhteiselämää. Sitä tarvitaan, jotta jokainen voisi tulla kuulluksi ja nähdyksi."
  • Lähes parisataa osallistujaa Piispansauva-tapahtumaan

27.3.2017 12.01

Työttömien yhteinen virkistyspäivä kokoaa osallistujia runsain mitoin ympäri Pohjois-Savoa Varpaisjärvelle 3. huhtikuuta. Suosittu tapahtuma tarjoaa virkistystä, mukavaa yhdessäoloa ja myös pysähtymistä hengellisten asioiden äärelle.

• Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokouspäätöksiä

22.3.2017 11.52

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui tiistaina 21.3. käsittelemään mm. vuoden 2016 tilinpäätöstä sekä virkojen täyttöön ja lakkauttamiseen liittyviä asioita. Kokouksessa päätettiin myös yhden uuden viran perustamisesta.