Uutiset

Uutislistaukseen

Lapinlahden seurakunnan kesätapahtumia

Lapinlahden seurakunnan tapahtumat tuovat suven keskelle mahdollisuuden hiljentyä ja kokea pyhän kosketusta. Pyhiä, vaikuttavia kokemuksia on tarjolla joka sunnuntai Lapinlahden kirkossa jumalanpalveluksissa. Ovet ovat avoinna niin paikallisille, mökkiläisille kuin paikkakunnalla muuten vain vieraileville. Lapinlahden kirkko toimii myös Tiekirkkona elokuun 11. Päivään saakka. Oppaiden kanssa voi tutustua kirkkoon sekä Bassin kirkkomuseoon. Pyhiä hetkiä voi viettää myös kesäluonnon keskellä Väärninsaaressa juhannuspäivänä kansanlaulukirkossa. Ulppaan uimarannalle kokoonnutaan laulamaan yhdessä yhteiskristilliseen lauluiltaan ja “Hiljaisuus puhuu” -konsertissa Lapinlahden kirkossa kuullaan Jouni Someron soittamaa pianomusiikkia ja Raija Kilpeläinen-Someron runonlausuntaa. Heinäkuussa kokoontumistila Arkki tarjoaa kokoontumispaikan nuorille. 

Kukkiva kesäinen niitty.

Kaipaatko kesälomareissulla erilaista taukopaikkaa? Piipahda Tiekirkkoon 

Kesällä kannattaa kurvata levähtämään tiekirkkoon.  Lapinlahden kirkko toimii tänäkin kesänä Tiekirkkona. 

Lapinlahden kirkko ja Bassin kirkkomuseo ovat avoinna 5.6.–11.8. maanantaista perjantaihin klo 11.00–16.00. Kirkossa on mahdollista tutustua kirkkoon ja Bassin kirkkomuseoon yhdessä kirkko-oppaiden kanssa.   

Tiekirkot tarjoavat tilaisuuden kuulla tarinoita paikallisesta historiasta, nähdä upeaa arkkitehtuuria tai hiljentyä hetkeksi omien ajatusten äärelle. 

Hiljaisuus puhuu -konsertti yhdistää pianomusiikin ja runolausuntaa 

Lapinlahden kirkossa kuullaan upeaa pianomusiikkia ja runonlausuntaa “Hiljaisuus puhuu” - Runon ja musiikin illassa to 15.6. klo 19.00. Konsertissa esiintyvät pianisti Jouni Somero ja lausuntataiteilija Raija Kilpeläinen-Somero. Tilaisuuteen on vapaapääsy. 

Konsertissa Raija Kilpeläinen-Somero lausuu Tuula Järvisen runoja, joiden lomassa pianisti Jouni Somero tulkitsee eri koraaleihin pohjautuvia pianokappaleita. Konsertti kutsuu pysähtymään arjen kiireiden keskellä hiljentymään ja kuuntelemaan. 

Raija Kilpeläinen-Somero musiikkiluokkien opettaja. Hän on opiskellut laulua ja suullista esitystaitoa Suomessa ja Saksassa. 

Jouni Somero on soittanut yli 3200 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Ulppaan uimarannalle kokoonnutaan yhteiskristilliseen lauluiltaan 

Lapinlahden Ulppaan uimarannalla kokonnutaan laulamaan yhdessä keskiviikkona 14.6. klo 18.00 “Soi kunniaksi Luojan” -yhteiskristilliseen lauluiltaan. Tapahtumassa esiintyy myös Helluntaiseurakunnan lauluryhmä. 

Tapahtuman järjestävät Lapinlahden evankelisluterilainen seurakunta, Helluntaiseurakunta sekä Kuopion ortodoksinen seurakunta. Tilaisuuteen on vapaapääsy. 

Musiikin lisäksi tapahtumassa on myynnissä kahvia ja makkaraa sekä arpajaiset. Mukaan kannattaakin varata hieman käteistä. 

Juhannusta vietetään Lapinlahdella kansanlaulukirkon sävelin lettukirkossa 

Juhannuspäivän jumalanpalvelus järjestetään Lapinlahdella Väärninsaaressa la 24.6. klo 13.00. Kansanlaulukirkon jälkeen voi antaa tukensa Väärininsaaren Ystävät ry:lle nauttimalla lettukahvit. 

Kesäisessä kansanlaulukirkossa saarnaa Lapinlahden seurakunnan kesäteologi Hanna Möttönen ja liturgina on seurakuntapastori Petteri Suomalainen. Kanttorina on Heini Heide.  

Nimensä mukaan Kansanlaulukirkko ammentaa musiikkinsa monille tutusta ja rakkaasta kansanlauluperinteestä. Laulujen sanat on tehnyt Anna-Mari Kaskinen. Kansanlaulukirkko on perinteinen sanajumalanpalvelus, jossa lauletaan hengellisiä lauluja, jotka Anna-Mari Kaskinen on sovittanut tuttujen suomalaisten kansanlaulujen sävelmiin. 

Jumalanpalveluksen jälkeen Väärninsaaren Ystävät ry. myy lettuja ja kahvia. 

Juhannusta vietetään Jeesukselle kasteen antaneen Johannes Kastajan syntymän muistoksi. Samalla vietetään myös Suomen lipun päivää ja juhlistetaan kesää. 

Heinäkuussa Arkki tarjoaa kokoontumispaikan nuorille 

Lapinlahden seurakunnan nuorisotila Arkissa vietetään rentoja iltoja heinäkuussa kavereiden kanssa, vaikka pelaillen ja jutellen kahvikupposen äärellä. Nuorteniltoja järjestetään Lapinlahdella joka heinäkuun torstai. Illat ovat suunnattu yli 13 –vuotiaille nuorille. 

 llat sisältävät muun muassa rentoa yhdessä oloa, kavereiden tapailua ja pelailua.  

-Rennon meiningin ansiosta nuortenillat ovat matalan kynnyksen paikka, jossa on mahdollisuus myös piipahtaa hetkeksi ja tulla uudestaan, kun siltä tuntuu, kertoo Lapinlahden seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tuuli Mäkilä. 

Myös nuoret itse pääsevät vaikuttamaan iltojen sisältöön.  

-Nuortenilloissa on yhteinen hartaus, joka on usein nuorten itse valmistelema. Nuoret saavat itse valita aiheita iltoihin ja näin hartauksissa näkyy nuorten oma kädenjälki, Mäkilä kommentoi. 

Nuortenillat ovat Arkissa heinäkuussa tiistaisin 6.7. alkaen kello 18.00–21.00. Iltoihin osallistuminen on maksutonta. Paikalla illoissa on myös seurakunnan työntekijöitä. 

Lisätietoja

Heini Heide
Heini Heide
kanttori
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti
Lauri Jäntti
Lauri Jäntti
kirkkoherra
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti
Tuuli Mäkilä
Tuuli Mäkilä
nuorisotyönohjaaja
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti

9.6.2023 07.22