Uutiset

Uutislistaukseen

Yhteyspäivien teemana Lapsen kaltaisuus

Lapinlahden seurakuntien perinteiset Yhteyspäivät pidetään tänä vuonna 29.9.–2.10. Yhteyspäivien teema on ”Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta”.
viinimarjat_THUMB.jpg


Tämän vuoden Yhteyspäivien keskiössä ovat lapset. Teemaa ”Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta” käsittelevät eri seurakuntien puhujat. Vierailevaksi puhujaksi on kutsuttu kasvatustieteen tohtori, kotiäiti ja tietokirjailija Mia Puolimatka. Hän luennoi perjantaina 30.9. kello 18 helluntaiseurakunnan rukoushuoneella (Kumminkuja 3) sekä lauantaina 1.10. kello 11 alkaen seurakuntatalolla (Mykkäläntie 6). Puolimatkan luentojen aiheena on ”Minkä arvoinen on ihminen?”.

Lapsille ja nuorille on luvassa omaa ohjelmaa, mm. Donkkis/Jees-ilta, nuortenilta ja pyhäkoulu. Lauantaina 1.10. pyhäkoulujen aiheina ovat ”Elefantti Jumalan käytössä” ja ”Jumala on älyttömän rikas”. Musiikkivieraana on laulaja ja lauluntekijä Jukka Salminen, jonka lasten ja aikuisten yhteinen musiikkitilaisuus ”Matkaan lähden” pidetään lauantaina 1.10 kello 15 seurakuntatalolla. Salmisen konsertti ”Hiljaisuuteen vie” on samana iltana kello 19 Lapinlahden kirkossa.
   
Ekumeeninen perhejumalanpalvelus sunnuntaina 2.10.
 
Lapinlahden kirkossa sunnuntaina 2.10. kello 11 pidetään Yhteyspäivien ekumeeninen eli yhteiskristillinen perhejumalanpalvelus. Liturgina on kirkkoherra Lauri Jäntti Lapinlahden ev. lut. seurakunnasta. Saarnan pitää lapsi-, perhe- ja nuorisotyöntekijä Samuel Grönholm Lapinlahden helluntaiseurakunnasta. Mukana ovat myös pastori Martti Hänninen Iisalmen ortodoksisesta seurakunnasta, pastori Teuvo Tikkanen Lapinlahden helluntaiseurakunnasta ja pastori Pekka Tikkanen Iisalmen Vapaaseurakunnasta.
 
Musiikkia tuovat kuorot ja lauluryhmät kaikista seurakunnista. Alussa kaikki lapset kutsutaan kirkon eteen laulamaan yhdessä. Jumalanpalveluksen rukousjakson aikana voi käydä rukousalttareiden ääressä hiljentymässä ja kirjoittamassa tai piirtämässä oman rukousaiheensa. Enkelien päivän merkiksi kotoa voi ottaa mukaan enkelikuvan, -patsaan, -lelun tai -korun ja tuoda sen alttarikaiteelle siunattavaksi. Ennen jumalanpalvelusta, jo kello 9.30 alkaen on seurakuntasalin kahviossa tarjolla kirkkokahvit ja -mehut. Samaan aikaan on seurakuntasalissa aamuseurat.
 
Yhteyspäivät on järjestetty Lapinlahdella vuodesta 2004 alkaen. Vuonna 2016 päivien järjestelyissä ovat mukana Lapinlahden ev.lut. seurakunta, Lapinlahden helluntaiseurakunta, Iisalmen ortodoksinen seurakunta sekä Iisalmen Vapaaseurakunnan, Uusheräyksen, Herättäjäyhdistyksen, Kansanlähetyksen ja Suomen Raamattuopiston edustajia.

Yhteyspäivien koko ohjelma löytyy järjestävien verkkosivuilta, esimerkiksi täältä. Tilaisuuksien yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen sielunhoitoon ja esirukoukseen.

Lisätietoja Yhteyspäivistä antavat: Yhteyspäivien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Lahtinen, 040 583 5271 ja Lapinlahden ev.lut seurakunnan kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 502 1439, lauri.jantti@evl.fi

 

26.9.2016 11.34