Uutiset

Uutislistaukseen

Hirsikankaan leirikeskuksen tulevaisuuden selvittelyyn esitetään työryhmää

Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään 22.8.2023 kokouksessa, että se nimeää Hirsikankaan leirikeskuksen peruskorjaukseen liittyvän päätöksenteon valmisteluun tulevaisuustyöryhmän. Tehtävänä on selvitellä 31.10.2023 mennessä tulevaisuudessa leirikeskuksiin liittyviä tarpeita ja selvittää mahdollisia korvaavia leiripaikkoja ja niiden kustannuksia yksityisiltä markkinoilta

Hirsikankaan leirikeskus.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän vuosien 2024-2026 toiminta- ja taloussuunnitelman käsittelyn yhteydessä yhteinen kirkkoneuvosto päätti poistaa Hirsikankaan peruskorjaukseen varatut määrärahat (500 000 euroa vuodelle 2025 ja 500 000 euroa vuodelle 2026). Leirikeskuksen tulevaisuutta päätettiin selvitellä vuoden 2023 aikana.  

Hirsikangas on kiinteistöstrategiassa luokiteltu kehitettäväksi A luokankohteeksi. Kohde on ainoa seurakuntayhtymän omistuksessa oleva ympärivuotisessa käytössä oleva leirikeskus. Laajamittaista peruskorjausta ei ole tehty ja kohteen käyttäminen kiinteistöstrategian mukaisesti seurakuntien leiritoimintaan edellyttäisi hankesuunnitelmassa mainittuja korjauksia. 

Hirsikankaan leirikeskuksen hanke- ja korjaussuunnitelma valmistui 2021. Kohdetta ei ole aiemmin peruskorjattu ja kuntotutkimuksen yhteenvetona todettiin, että tilapinnat ovat suurelta osin alkuperäisiä ja teknisen käyttöikänsä päässä. Lisäksi talotekniset järjestelmät uudella osalla ovat pääosin alkuperäisiä ja elinkaarensa päässä. Rakenteelliset korjaukset keskittyisivät uudemman osan sekä yhdyskäytävän rakenteisiin sekä vanhan osan alapohjan korjaukseen, josta on kolme vaihtoehtoista korjaustapa esitystä. Uuden puolen WC- ja pesutilat uusittaisiin kokonaan. Korjauksessa huomioidaan myös esteettömyys- ja energiatehokkuusvaatimukset. Peruskorjauksen kustannusarvio oli vuonna 2021 noin 880 000 euroa.  

Lue lisää Yhteisen kirkkoneuvoston kokouksen esityslistasta: Hirsikankaan leirikeskuksen tulevaisuus (domus.evl.fi) Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Hirsikankaan leirikeskukseen liittyvä uutisseuranta (ylasavonseurakunnat.fi) Linkki avautuu uudessa välilehdessä

14.8.2023 12.10