Uutiset

Uutislistaukseen

Lapinlahden seurakunnan hiljaisuuden retriitti kutsuu hiljaisuuteen ja lepoon

Lapinlahden seurakunnan “Hiljaisuudesta voimaa” -Hiljaisuuden retriitissä unohdetaan arjen vaatimukset, kiireet ja melut vetäytymällä tietoisesti hiljaisuuteen ja lepoon. Syksyinen kaunis luonto kutsuu sinua rauhoittumaan viikonlopuksi pe 6.10. - su 8.10.2023 Hirsikankaan leirikeskukseen. 

Kahvikuppi, taustalla kirja ja syksyisiä lehtiä.

Retriittiä ohjaavat Lapinlahden seurakunnan diakoni-retriitinohjaaja Pauliina Ruotsalainen ja seurakuntapastori Petteri Suomalainen. Retriitti on suunnattu kaikille, jotka haluavat hiljentyä itsensä kanssa. Hiljaisuus alkaa perjantaina yhteisen ruokailun ja aloituksen jälkeen ja päättyy sunnuntaina lounaan jälkeen. 

-Retriitissä ei tarvitse ottaa roolia, suorittaa tai hakea kontaktia. Jokainen saa levähtää viikonlopun, Ruotsalainen kertoo. 

Hiljaisuuden retriitti tuo vastapainoa arjelle ja tekee tilaa oman itsen ja Jumalan kohtaamiselle. Retriittiä rytmittävät yhteiset ruokailut, rukoushetket ja virikepuheet. 

- Ohjelma on väljä, joten aikaa jää myös päiväunille, lueskelulle, kävelyretkille ja istuskelulle, Ruotsalainen toteaa. 

Hiljaisuus vaikuttaa ihmisissä eri tavoin ja herättää monenlaisia tunteita. 

-Hiljaisuus ja pysähtyminen antavat tilaa niillekin ajatuksille ja tunteille, jotka ovat saattaneet jäädä taka-alalle eri syistä, Ruotsalainen kertoo. 

Retriittiperinne liittyy varhaiseen kristilliseen rukous- ja luostarielämään, jossa kaikesta turhasta luopumalla raivattiin tilaa olennaiseen: rukoukseen, rakkauteen, Raamattuun ja jumalanpalveluselämään. 

Retriittiin voi ilmoittautua 25.9. mennessä Pauliina Ruotsalaiselle, pauliina.ruotsalainen@evl.fi, p. 040 755 1210 tai Petteri Suomalaiselle, petteri.suomalainen@evl.fi, p. 040 508 9950. Retriitin hinta on Lapinlahdenseurakunnan jäsenille 70 € ja muualta tuleville 100 €. Retriittiin mahtuu 8 henkilöä ja se toteutuu, jos osallistujia on vähintään 5 henkilöä. Mahdollisuutta kimppakyyteihin Hirsikankaalle selvitellään ilmoittautumisen yhteydessä.  

Pauliina Ruotsalainen
Pauliina Ruotsalainen
diakoni
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti
Petteri Suomalainen
Petteri Suomalainen
seurakuntapastori
Mykkäläntie 6
73100 Lapinlahti

29.8.2023 09.07