Uutiset

Uutislistaukseen

Kokokansan ruokailutapahtumat jatkuvat Sonkajärvellä hyvien kokemusten myötä  

Ruokaa ja osallisuutta -hankkeen myötä järjestetyt Koko kansan ruokailutapahtumat jatkuvat kevään ajan. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ruuan ja seuran lisäksi jokaisessa tapahtumassa on vierailijoita eri teemoilla.   

Lautasia ja kuppeja ruokapöydällä.

Ruokailut järjestetään Sonkajärven seurakuntatalolla klo 11.00 alkaen 1.2., 29.2., 28.3., 25.4., 23.5., Vierailijoiden osuus alkaa aina klo 10.15. Kevään teemoja ovat mm. edunvaltuutus, korjausneuvonta, yleinen taloudenhallinta ja velkajärjestely.  

Viime vuoden ruokailutapahtumat keräsivät runsaasti kävijöitä. 

- Neljällä ruokailukerralla kävijöiden määrä on ollut koko ajan kasvava, viimeisellä kerralla kävijöitä oli n. 150, neljällä kerralla kävijöitä oli viime vuoden puolella yhteensä n. 400, kertoo Sonkajärven seurakunnan diakoniatyöntekijä Ari Pulkka.  

Tapahtumat ovat yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävää toimintaa. 

- “Tavataan tuttuja ja syödään yhdessä, joten tervetuloa ihan kaikki”, Pulkka kertoo. Ruokailut ovat avoinna kaikille ja tilaisuudet ovat maksuttomia.  

Sonkajärvellä ruokailut järjestävät STEA Ruokaa ja osallisuutta -hankkeen avulla ja yhteistyössä, Sonkajärven seurakunta, Sonkajärven Martat, SPR Sonkajärvi, kohtaamispaikka Arjen Askel ja Sonkajärven helluntaiseurakunta, Heikki Kaarakaisen testamenttirahasto.  

Ruokaa ja osallisuutta –hankkeella kehitetään ruoka-avun oheistoimintaa  

Ruokaa ja osallisuutta hanke on kolmivuotinen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen rahoittama ja Punaisen Ristin toteuttama projekti, jonka tavoitteena on kehittää ruoka-avun oheistoimintaa paremmin avunsaajien tarpeita vastaavaksi.   

Hankkeessa kehitetään osallisuutta lisäävää, yhteisöllisyyttä vahvistavaa ja hyvinvointia edistävää tukea ruoka-aputoiminnan yhteyteen tuetun vapaaehtoistoiminnan avulla, avunsaajia osallistaen ja heidän kokemusasiantuntijuuttaan hyödyntäen.  

Hanke toteutetaan yhteistyössä Punaisen Ristin keskustoimiston sekä Lapin, Länsi-Suomen, Oulun, Satakunnan ja Savo-Karjalan piirien kanssa. Hankkeen mallit ja materiaalit levitetään valtakunnalliseen käyttöön.  

Lisätietoja:

Ari Pulkka
diakoni
ari.pulkka@evl.fi
044 720 6071
Rutakontie 20
74300 Sonkajärvi

26.1.2024 13.55