Uutiset

Uutislistaukseen

Kirkollisveron ehdotetaan pysyvän ennallaan 1,65 prosentissa Ylä-Savon seurakuntayhtymässä

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui tiistaina 13.8. ja päätti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle kirkollisveron säilyttämistä ennallaan 1,65 prosentissa. Lapinlahden seurakunnan kanttorin virka päätettiin täyttää vakinaisesti.
Uutinen_ylä savon seurakuntayhtymä_paatökset_6_THUMB.png

Kirkollisvero 1,65 prosenttia vuonna 2020
Ylä-Savon seurakuntayhtymän kirkollisveron tuloveroprosentti on vuoden 2016 alusta lukien ollut 1,65 %. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että kirkollisveron tuloveroprosentin suuruus on edelleen 1,65 % ja edelleen pyritään noudattamaan erittäin tiukkaa ja säästötavoitteet toteuttavaa budjettikuria.

Lapinlahden seurakunnan kanttorin viralle myönnettiin täyttölupa
Lapinlahden seurakunnan kanttorin virka päätettiin täyttää vakinaisesti. Virka tuli avoimeksi 13.7.2019 Lala Maukosen irtisanouduttua virasta. Ylä-Savon seurakuntayhtymässä meneillään olevan Veto 3 –hankkeen vuoksi avoimeksi tulleiden virkojen täyttämisestä päättää seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto. Lapinlahden seurakunnassa on vain yksi kanttorin virka, jonka tehtävät edellyttävät viran täyttämistä kokoaikaisesti. 

Muita asioita

Omakotitalotontit
Vanha kirkkotien varressa sijaitsee kolme uutta omakotitalotonttia, tontit kaavoitettiin alueelle v. 2016 vahvistetussa uudessa Kustaa Aadolfin kirkon alueen asemakaavassa. Tonttijako on vahvistettu tonteille 7.5.2019. 

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti julkaista Iisalmen Sanomissa tonttien myynti-ilmoituksen niin, että tonttien pohjahinta on 16 e/m2. 

Iisalmen hautausmaa
Yhteiselle kirkkovaltuustolle esitetään, että Iisalmen hautausmaan huoltorakennuksen katon korjaukseen myönnetään muutoksena vuoden 2019 talousarvioon 20.000 euron suuruinen määräraha. Työ on tilattu

Rakennuspalvelu Jukka Pääkköseltä saadun tarjouksen perusteella, korjauksen tarjoushinta on 35.000 euroa ja talousarviossa on 20.000 euron suuruinen määräraha. Kustannukset ylittyvät 15.000 eurolla

ja lisäksi kustannuksiin tulee laskea suunnittelu- ja työn valvontakustannukset sekä varaus mahdollisiin lisätöihin n. 5.000 euroa. 

Yhteisen kirkkoneuvoston esityslistat ja pöytäkirjat >>Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja:
Ylä-Savon seurakuntayhtymä, hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi 

 

14.8.2019 13.21